Apua on saatavilla

Lievä, kohtalainen tai vaikea allergia

Täältä löydät apua

Auttaaksemme sinua, olemme listanneet allergianhoitoon perehtyneitä lääkäreitä ympäri maan. Nämä lääkärit ovat erikoistuneet löytämään oikean hoidon juuri sinulle, tarvitsetpa sitten oirelääkitystä tai siedätyshoitoa.

Jos et löydä sopivaa lääkäriä tai hoitopaikkaa läheltäsi, voit aina pyytää omalta lääkäriltäsi lähetteen eteenpäin. Yksityisille lääkäriasemille et yleensä tarvitse lähetettä.

Päivitämme sivuston lääkärikantaa säännöllisesti. Jos et vielä löydä lääkäriä alueeltasi, ota yhteys omaan terveyskeskukseen ja keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Onko sinulla sairauskuluvakuutus?

Tiesitkö että useimmat yksityiset hoito- tai sairauskuluvakuutukset korvaavat lääkäripalkkion ja myös allergiatutkimuksiin liittyvät kulut?

Oikea diagnoosi on tärkeä, jotta tiedetään tarkemmin, mistä oireet johtuvat ja jotta allergiaasi osataan hoitaa oikein. Reseptillä määrättävät pelkkiä allergiaoireita hoitavat lääkkeet ja siedätyshoito, joka hoitaa oireiden lisäksi myös itse allergian syytä, kuuluvat samanlailla korvattaviin lääkevalmisteisiin useimmissa vakuutuksissa.

Hyödynnä siis vakuutustasi ja kysy kaikista hoitovaihtoehdoista tarkemmin lääkäriltäsi!

Ehkäisy, lievitys vai hoito?

  • Oireiden ehkäiseminen perustuu allergiaa aiheuttavan aineen välttelyyn. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, jos kyseessä on siitepölyallergia.
  • Usein allergiaa hoidetaan lievittämällä oireita. Oirelääkitykseen voi kuulua esimerkiksi tabletteja, silmätippoja ja nenäsumutteita.  
  • Allergian siedätyshoito voi olla sopiva vaihtoehto, jos oireet jatkuvat lääkityksestä huolimatta. Siedätyshoidolla hoidetaan syytä allergian taustalla niin, että oireet lievittyvät tai jopa loppuvat kokonaan.

Päivitetty 14/05/2024