Tarinamme

Siitepolytieto.fi on ALK:n, potilastietosivusto. ALK on kansainvälinen tutkimusjohteinen allergian ehkäisemiseen, diagnosointiin ja hoitamiseen keskittynyt lääkeyritys. 
Meillä ALK:lla on tavoittena, että mahdollisimman moni allerginen potilas löytäisi helpotuksen oireisiinsa. Haluamme lisätä tietoa ja opastaa allergiasta kärsiviä löytämään avun.

Tarinamme alkoi Tanskassa vuonna 1923 kun apteekkari Peter Barfod ja lääkäri Kaj Baagø rekisteröivät ensimmäisen lääkinnällisen allergiavalmisteen. Siitä lähtien on ALK toiminut allergianhoidon edelläkävijänä maailmanlaajuisesti.

Allergiasta kärsivien ihmisten määrä kasvaa kaikkialla maailmassa. Allergia nähdään usein vähäpätöisenä sairautena, eikä siihen aina suhtauduta vakavasti. Allergian vaikutus elämänlaatuun on kuitenkin suuri. On myös allergioita, jotka voivat olla hengenvaarallisia. Me ALK:lla tiedämme, allergia täytyy ottaa.

Allergia on perin monimutkainen asia. Kaikki sanomamme perustuu tieteelliseen näyttöön, mutta yritämme kertoa siitä mahdollisimman selkeästi. ALK:lla on liki sadan vuoden kokemus, ja haluamme jakaa sen kanssasi, jotta sinun elämästäsi allergian kanssa tulisi helpompaa.